Provozuje:
Juris Real Estate

ČD Cargo chce sklad za miliardu.

Jeho kapacity přitom dosud nenaplnil.

ČD Cargo chce sklad za miliardu.

autor. JURIS REAL

Jeho kapacity přitom dosud nenaplnil.

Vedení státního nákladního železničního dopravce ČD Cargo hodlá koupit za miliardu korun vysoce ztrátovou halu v Lovosicích.

Po dobách rozprodejů svého majetku je to nezvykle velká investice. U vzniku smlouvy na nevýhodný pronájem přitom kdysi byl jeho současný šéf.

Za miliardu korun chce koupit od slovenského magnáta Ivana Chrenka logistický areál v Lovosicích. Dosud si ho společnost ČD Cargo pronajímá, přestože ho nedokáže zaplnit. Transakce, kterou už vedení firmy zkoušelo protlačit v červenci přes dozorčí radu, může být jedním z důvodů, proč chce Ministerstvo dopravy odvolat z čela Českých drah (ČD) Daniela Kurucze.

Pokus o Kuruczovo odstranění přišel totiž jen pár dní poté, co šéf ČD na první pohled nevýhodný nákup zatrhl. Dozorčí rada má o koupi areálu jednat příští týden znovu. Současný šéf ČD Cargo Oldřich Mazánek byl v době uzavírání smlouvy provozním ředitelem podniku. Nyní se k transakci odmítl vyjádřit. Ministr dopravy Antonín Prachař hodnotí současné působení Oldřicha Mazánka pozitivně. „Otočili své hospodaření do zisku, což je pozitivní,“ tvrdí Prachař. A s plánem na odkup haly nesouhlasí. „Takové řešení nepodporuji. Smlouva je v rozporu s dobrými mravy a měla by být zrušena,“ uvedl ministr. Donedávna však Prachař proti nákupu nevystupoval. Přestože nákup řešila i dozorčí rada Českých drah, žádný zástupce Ministerstva dopravy proti transakci nic nenamítal. Hala v Lovosicích zatěžuje hospodaření ČD Cargo už od roku 2010. Smlouvu s firmou Hyparkos, patřící do realitního impéria Ivana Chrenka HB Reavis, uzavřelo vedení ČD Cargo za dob generálního ředitele Josefa Bazaly.

Dopravci se však nikdy nepodařilo areál plně využívat.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»