Provozuje:
Juris Real Estate

CCP koupila historickou budovu U Červené lišky.

Cena realitní transakce je zhruba 500 milionů korun. Společnost to sdělila ČTK v tiskové zprávě. Další stovky milionů plánuje investovat do rekonstrukce.

CCP koupila historickou budovu U Červené lišky.

autor. JURIS REAL

Cena realitní transakce je zhruba 500 milionů korun. Společnost to sdělila ČTK v tiskové zprávě. Další stovky milionů plánuje investovat do rekonstrukce.

"Budova je významná nejen svým umístěním, ale také ojedinělou kapacitou prostor. Po dokončení rekonstrukce nabídne téměř 2 000 m2 prostor, včetně středověkých v podzemí. Díky své lokalitě bude ideálním místem pro prestižního partnera s atraktivní vizí," konstatoval spolumajitel CCP Daniel Aalsvel. Hospodářské noviny (HN) napsaly, že CCP při koupi budovy platila za metr čtvereční přibližně 230.000 korun, což je v České republice dosud nejvyšší známá suma, kterou byl kupec ochotný za dům v centru zaplatit.

Renovace budovy, která se nachází přímo naproti orloji, podle Aalsvela začne ve spolupráci s památkáři v letošním roce. Pro CCP se nejedná o první projekt tohoto typu. Dříve již v centru obnovila dvě budovy v Jilské a Liliové ulici. "Respektujeme významné budovy s historickým dědictvím a nemáme zde v žádném případě v plánu otevřít další McDonald´s," dodal Aalsvel. Budova by podle něj měla sloužit veřejnosti, CCP nemá v plánu vybudovat zde byty ani hotel. Budova z roku 1401 byla postavena na místě původního románského objektu a obsahuje historický sklep z 12. století. Postupem času prošla několika přestavbami, poslední se uskutečnila v roce 1993, kdy byla budova modernizována pro pobočku Komerční banky. Ta zde sídlila do roku 2013. V roce 1990 byl historický dům navrácen původním majitelům.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»