Provozuje:
Juris Real Estate

Brněnské byty i nadále zdražují, ale výrazně pomaleji než dříve.

Vše nasvědčuje tomu, že se blíží okamžik, kdy se růst cen zastaví a průměrná cena se ustálí kolem částky 75 tisíc korun za metr čtvereční.

Brněnské byty i nadále zdražují, ale výrazně pomaleji než dříve.

autor. JURIS REAL

Vše nasvědčuje tomu, že se blíží okamžik, kdy se růst cen zastaví a průměrná cena se ustálí kolem částky 75 tisíc korun za metr čtvereční.

Bude i z čeho vybírat, v nabídce se nyní nachází ještě přes šest set volných bytů, většinu z nich ale tvoří luxusnější a dražší byty. Uchazeči o průměrné nové bydlení si musí přichystat necelých pět milionů.

V letošním třetím čtvrtletí se nové byty v Brně prodávaly zatím nejlépe, lidé jich koupili 223. Největší zájem byl o byty dvoupokojové, které se prodávaly v průměru za 3,78 milionu korun.

„Průměrné ceny volných bytů rostou, poněvadž v nabídce převládají drahé velké byty – třípokojové a větší. Zatímco tato dispozice běžně představuje pouze třetinu nabídky, teď je to téměř polovina,“ analyzuje situaci na realitním trhu Alexej Veselý, výkonný ředitel společnosti Trikaya, a dodává: „Přestože je v meziročním srovnání nárůst cen volných bytů znatelný, pro všechny, kdo plánují koupi bytu, je důležitější vývoj v krátkém období. A to v současné době ukazuje, že cenový růst zpomaluje, a dá se tedy očekávat, že se cena za metr čtvereční brzy ustálí. Předpokládáme, že v Brně to bude kolem 75 tisíc korun za metr čtvereční.“ Volných bytů je oproti loňsku v tomto období o polovinu více. Nejširší nabídka je v městských částech Brno-střed, Bystrc a Židenice, kde mají byty rozlohu kolem 60 metrů čtverečních. Akutní nedostatek je ale bytů menších a levnějších, poněvadž rozsáhlejší stavby sídlištního typu, které tyto dispozice nabízejí, v Brně čekají na schválení i několik let.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»