Provozuje:
Juris Real Estate

Bohatým Čechům nejvíce vynáší stavební pozemky a reality.

Nejatraktivnější investicí jsou teď pro dolarové milionáře imobilie.

Bohatým Čechům nejvíce vynáší stavební pozemky a reality.

autor. JURIS REAL

Nejatraktivnější investicí jsou teď pro dolarové milionáře imobilie.

Někteří investoři sice hovořili o možnosti přehřátí trhu, avšak většina věří, že hodnota nemovitostí, především bytů a kanceláří ve vybraných místech v metropoli, ještě nedosáhla maxima.

Zatímco loni nejvíce preferovalo jako investici zemědělskou půdu 41 procent respondentů, letos vnímají milionáři investice do zemědělské půdy jako méně výhodné. V České republice jí věří 28 procent respondentů, což je nejméně za pět let.

Jako důvod poklesu zájmu investoři uvádějí dramatické zvýšení cen zemědělské půdy kvůli jejímu skupování multimilionáři a velkými společnostmi.

Objevila se také obava z možné novely zákona o zemědělské půdě, která by umožnila předkupní právo půdy pro zemědělce, kteří na půdě pracují.

Vhodnou příležitost investoři dlouhodobě spatřují i ve startupech, tedy v rychle se rozvíjejících firmách. Na 37 procent respondentů uvedlo, že investují do startupů, většině z nich je přitom méně než 50 let.

Vedle toho 29 procent českých dolarových milionářů uvedlo, že investuje do technologických inovací nebo do výzkumu.

Průměrný český milionář má v zahraničí 15 procent všech svých investic. Je mu 52 až 53 let, vystudoval vysokou školu a je majitelem firmy. Není to restituent ani svůj majetek nezdědil, ale vydělal si jej dlouhodobým rozvojem svého podnikání. Svět dolarových milionářů je stále světem mužů. V ČR tvoří muži 86 procent dolarových milionářů. Obdobný trend je možné vysledovat i jinde ve světě. Hlavním zdrojem majetku českých a slovenských milionářů je podnikání nebo práce pro zaměstnavatele (82 procent). Formou dědictví, restituce nebo výhry získaly svůj majetek dvě procenta respondentů, kombinací práce a dědictví 16 procent. Typický milionář nastartoval své podnikání vlastním přičiněním v 90. letech minulého století, přičemž nemohl počítat s dědictvím nebo výraznějším majetkem od rodičů, jak tomu často je ve vyspělém světě.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»