Provozuje:
Juris Real Estate

Bazén hotelu Thermal je po celkové renovaci opět přístupný veřejnosti.

Karlovarský hotel Thermal, který je ve vlastnictví státu, včera po rekonstrukci otevřel znovu svůj venkovní bazén. Jde o první část bazénového a saunového centra, které má být celé hotovo letos na podzim.

Bazén hotelu Thermal je po celkové renovaci opět přístupný veřejnosti.

autor. JURIS REAL, ČTK

Karlovarský hotel Thermal, který je ve vlastnictví státu, včera po rekonstrukci otevřel znovu svůj venkovní bazén. Jde o první část bazénového a saunového centra, které má být celé hotovo letos na podzim.

I když existují na stavbě ještě drobné nedodělky, bazén mohou už využít první návštěvníci. Další části rekonstrukce se budou otevírat postupně, řekl včera ČTK Jaroslav Zonyga, provozní ředitel společnosti Saunia, která bude bazénové centrum provozovat.

Bazén byl uzavřen 2 518 dní, tedy zhruba sedm let.

"Otevřená je aktuálně bazénová část, bazén a vřídelní bazén, část šaten a sprch. Zbývá dodělat ikonický Snack Bar, který bude otevřen pro zákazníky bazénové části, ne pro veřejnost z ulice, jak tomu bylo dřív. A chceme dodělat restauraci v pátém patře se skvělým výhledem. A saunové centrum by mělo být koncem roku také hotové," oznámil Zonyga.

V první dnech bude kapacita bazénu jen 150 lidí, postupně se ale bude rozšiřovat až na zhruba 1 000 lidí.

"V září loňského roku jsme začali vyklízet a soutěžit a zadávat podle zákona o veřejných zakázkách. Ke konci března jsme začali stavět, tak to byl šibeniční termín. Ten proces byl pak relativně rychlý a jakmile doděláme všechny nedodělky a reklamace, tak to bude geniální prostor pro setkávání se, opalování, plavání. Myslíme i na rodiny s dětmi, invalidní a podobně," informoval ČTK generální ředitel hotelu Thermal Vladimír Novák.

Doplnil, že pro hotel Thermal to bude obrovská přidaná hodnota, kterou nabízí jen málokterý hotel v České republice.

Možnost dojít si v domácím oděvu, doslova v papučích, suchou nohou do venkovního vyhřívaného bazénu bude výhodou, která výrazně zvýší konkurenceschopnost hotelu.

Nový bazén se skládá ze dvou částí. V jedné je klasická upravená bazénová voda a tato část je ještě rozdělena na část plaveckou a relaxační. Druhá část bazénu obsahuje čistou vřídelní vodu, která je již na pohled odlišná.

Proti modré bazénové vodě je nahnědlá, protože obsahuje léčivé prvky a sloučeniny, které tvoří základ léčivé schopnosti vřídelní vody.

Bazén s vřídelní vodou slouží pro posezení a lidé by v něm měli pobývat jen omezenou dobu. Vřídelní voda se též bude muset každý den vypustit, bazén očistit a napustit nová.

Jinak by hrozilo to, že se v bazénu začnou tvořit usazeniny, které jsou jinak využívány např. při tvorbě tzv. vřídelních růží a podobně.

Thermal, postavený v 70. letech minulého století podle návrhu manželů Machoninových, už od počátku rozsáhlé rekonstrukce hotelu a bazénového centra proinvestoval asi půl miliardy korun.

Hotová je část pokojů nebo obálka hotelu. Podle ministryně financí Aleny Schillerové (ANO), která se včerejšího otevření bazénu účastnila, by měla být do modernizace hotelu investována asi miliarda korun.

Podle primátorky Karlových Varů Andrey Pfeffer Ferklové (ANO) je bazén hotelu Thermal stejným symbolem města jako lázeňské oplatky nebo becherovka.

Pro nás je důležité, že se podařilo bazén zrekonstruovat. Je důležité ale říct, že rekonstrukce bude pokračovat," shrnula včera primátorka.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

CREDITAS zdvojnásobila portfolio nájemních bytů.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS posiluje svou pozici na trhu institucionálního nájemního bydlení. Více»

UniCredit Bank snižuje úrokovou sazbu.

Ta začíná na 4,89 pct. Více»

ČKD Blansko Holding je v insolvenci.

Dluží přes 300 milionů korun. Více»

Věřitelé Tamehu Czech přihlásili u insol. soudu pohledávky za 8,27 mld. Kč.

Celkem 181 věřitelů společnosti Tameh Czech přihlásilo u soudu pohledávky dohromady za 8,27 miliardy korun. Více»

Koalice se zatím neshodla na výši parkovného v zónách.

Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti a STAN se dosud neshodla na tom, kolik by mělo stát stání v parkovacích zónách po zvedení chystané změny pravidel. Více»

Všechny články a aktuality »»