Provozuje:
Juris Real Estate

Až třetina domů na ulici miliardářů v Londýně je nevyužívaná.

Na jedné z nejdražších ulic v Londýně přezdívaných "třída miliardářů" je třetina vil neobývaných a některé začínají připomínat ruiny, protože jsou čtvrtstoletí úplně prázdné. Tuto skutečnost uvedl britský list The Guardian.

Až třetina domů na ulici miliardářů v Londýně je nevyužívaná.

autor. JURIS REAL

Na jedné z nejdražších ulic v Londýně přezdívaných "třída miliardářů" je třetina vil neobývaných a některé začínají připomínat ruiny, protože jsou čtvrtstoletí úplně prázdné. Tuto skutečnost uvedl britský list The Guardian.

I tak podle deníku majitelé prázdných domů vydělávají miliony liber. List napsal, že na nejdražší části The Bishops Avenue v severním Londýně je 16 neobývaných domů s nejméně 120 pokoji v hodnotě asi 350 milionů liber (11,7 miliardy korun).

Třída, která je poblíž exkluzivních čtvrtí Hampstead a Highate, byla loni označena jako druhá nejdražší ulice v Londýně.

Většina realit zde patří společnostem registrovaným v daňových rájích, jako jsou Britské Panenské ostrovy, Bahamy či Panama, takže zahraniční majitelé nemuseli platit daň při nákupu nemovitosti a mohou zůstat v anonymitě.

Podle developera Anila Varmy, který má také na The Bishops Avenue dům, se z této adresy stala "jedna z nejdražších pustin na světě".

Mezi prázdnými budovami je i deset vil v hodnotě 73 milionů liber, které jsou prakticky neobývané od let 1989 až 1993, kdy byly nakoupeny - zřejmě pro členy saúdské královské rodiny.

Podle The Guardian v některých z těchto domů po stěnách sálů teče voda, na podlahách zasypaných omítkami ze stropů roste kapradí a na hnijících kobercích jsou kostry holubů a sov. Přesto je pravděpodobné, že saúdští vlastníci i tak dosahují značného zisku. Jeden z těchto domů totiž v roce 1988 stál jen 1,125 milionu liber, napsal list.

Na The Bishops Avenue bydlí například majitel bulvárního listu Express a televize Channel 5 Richard Desmond, členové saúdské královské rodiny nebo miliardář a mecenáš umění Poju Zabludowicz.

Neobývané domy patří např. jednomu kazašskému obchodníkovi obviněnému z bankovního podvodu v hodnotě šesti miliard dolarů (122 miliard korun) či bývalému pákistánskému ministrovi pro privatizaci Vakaru Ahmadu Chánovi.

Ve Velké Británii přitom sílí politické spory kolem rostoucího nedostatku bytů v celé zemi. V nejdražší části The Bishops Avenue je desetkrát víc prázdných domů, než je průměr ve zbytku Anglie, kde je prázdných 710.000 domů.

I konzervativní starosta Londýna Boris Johnson naléhá na vládu, aby zvýšila daně z neobývaných domů a vyzval jejich majitele, aby v nich buď bydleli, nebo je pronajímali. Nicméně vláda konzervativců a liberálních demokratů odmítá návrhy místních radnic podporovaných starostou, aby zvýšila místní daně z domů, které jsou neobývané déle než dva roky.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Metropole by stála o budovu ruské školy.

V rozhlehlé budově na Krupkově náměstí v Bubenči se tři roky neučí. Sídlila v ní střední škola při ruském velvyslanectví. Více»

MČ Praha 1 zrenovuje domy.

Rovněž v letošním roce bude několik památek na území Prahy 1 opraveno i díky příspěvku z Programu regenerace městský památkových rezervací a městských památkových zón ministerstva kultury, který získá městská část. Více»

Teplárny opět obnovují plné vytápění.

Reagují na ochlazení. Více»

Zřítila se fasáda historické budovy kodaňské burzy.

Hlavní fasáda historické budovy kodaňské burzy, kterou v úterý zachvátil požár, se zřítila, uvedl mluvčí dánských hasičů. Více»

Soutěž o využití areálu na Strahově se nachází ve 2. kole.

Fotbalová asociace České republiky jedná jen se Spartou. Více»

Všechny články a aktuality »»