Provozuje:
Juris Real Estate

Automotodrom neuspěl u soudu se žádostí o 50 mil. po spolku pro Grand Prix.

Krajský soud v Brně v přezkumném řízení uznal popření pohledávky Automotodromu Brno, který chtěl po spolku pořádajícím motocyklovou Grand Prix v Brně kolem 50 milionů korun.

Automotodrom neuspěl u soudu se žádostí o 50 mil. po spolku pro Velkou cenu.

autor. JURIS REAL, ČTK

Krajský soud v Brně v přezkumném řízení uznal popření pohledávky Automotodromu Brno, který chtěl po spolku pořádajícím motocyklovou Grand Prix v Brně kolem 50 milionů korun.

Pohledávku popřel jak spolek, tak insolvenční správce. Spolek šel do insolvence kvůli tomu, že nesouhlasil s nároky Automotodromu.

Firma požadovala peníze za pronájem dráhy na letošní závody, které se neuskutečnily, a rovněž za opravy dráhy z předchozích let.

Automotodromu tak byly uznané pouze pohledávky související se vstupenkami zhruba za milion korun.

Správce i spolek popřeli pohledávky Automotodromu týkající se opravy dráhy z předchozích let a pronájmu dráhy za letošek, kdy se závody nekonaly.

"Popřeli jsme pohledávky promlčené a také pohledávky nerealizované. Máme ze to, že k mistrovství v roce 2021 smlouva zanikla, protože spolek skončil v konkurzu," uvedl insolvenční správce Jan Langmeier.

Naopak dvě pohledávky týkající se lístků, jednu na víc než půl milionu a druhou zhruba na 600.000 korun, má Automotodrom uznanou.

Ohledně nepřiznaných pohledávek soud uložil Automotodromu podat určovací žalobu proti správci k uplatnění svého práva.

Představitelé Automotodromu stále považují pohledávky za oprávněné.

"Výsledek jednání je velmi čerstvý, nicméně popřené pohledávky považujeme nadále za relevantní a s největší pravděpodobností podáme incidenční žalobu na insolvenčního správce," sdělil v prohlášení tiskový mluvčí Automodromu Petr Boháč.

S pohledávkami se přihlásilo celkem 37 věřitelů. Jednu podala promotérská společnost Dorna, které má spolek zaplatit 27 milionů korun za zalistovací poplatek na zisk licence na loňské závody.

Primátorka Brna Markéta Vaňková (ODS) již dříve oznámila, že spolek měl peníze pro Dornu připravené, ale kvůli sporům s Automotodromem musel do insolvence.

Další pohledávky má např. stát v souvislosti se zdravotními pojišťovnami, sociálním zabezpečením, ale taktéž zaměstnanci spolku, kteří nedostávali výplaty, nebo někteří koncoví uživatelé, kteří nedostali zpět peníze za lístky.

Většinu finančních prostředků za lístky vrátilo Turistické informační centrum města Brna (TIC), které prodalo kolem 16.000 lístků a peníze už za více než 15.000 lístků vrátilo.

Grand Prix se v Brně naposledy uskutečnila loni. Popáté ji tehdy uspořádal spolek kraje a města, který měl smlouvu na pět ročníků. Kvůli koronaviru se ale jelo bez diváků, proto se spolek s Dornou dohodl na snížení zalistovacího poplatku z více než 100 milionů asi na 27 milionů s tím, že letos se měl jet asi za 160 milionů další ročník i s diváky, kteří mohli uplatnit lístky nakoupené loni.

Dorna ale nakonec požadovala opravu závodní dráhy, na niž si stěžovali jezdci. Podle odhadů by stála kolem 100 milionů korun a město ani kraj na ni nemělo peníze.

Politikům se také nelíbil fakt, že Dorna plánovala na další ročníky zvýšit zalistovací poplatek zhruba na čtvrt miliardy korun.

Proto zastupitelstva Brna i kraje rozhodla, že se letos závody nepojedou a spolek může jít do insolvence.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

CREDITAS zdvojnásobila portfolio nájemních bytů.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS posiluje svou pozici na trhu institucionálního nájemního bydlení. Více»

UniCredit Bank snižuje úrokovou sazbu.

Ta začíná na 4,89 pct. Více»

ČKD Blansko Holding je v insolvenci.

Dluží přes 300 milionů korun. Více»

Věřitelé Tamehu Czech přihlásili u insol. soudu pohledávky za 8,27 mld. Kč.

Celkem 181 věřitelů společnosti Tameh Czech přihlásilo u soudu pohledávky dohromady za 8,27 miliardy korun. Více»

Koalice se zatím neshodla na výši parkovného v zónách.

Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti a STAN se dosud neshodla na tom, kolik by mělo stát stání v parkovacích zónách po zvedení chystané změny pravidel. Více»

Všechny články a aktuality »»