Provozuje:
Juris Real Estate

Automotodrom Brno podal žalobu kvůli 50 mil. v souvislosti s velkou cenou.

Společnost Automotodrom Brno se i nadále dožaduje 50 milionů korun od spolku, který pořádal v Brně motocyklovou Grand Prix a který se nyní nachází v insolvenci.

Automotodrom Brno podal žalobu kvůli 50 mil. v souvislosti s velkou cenou.

autor. JURIS REAL, ČTK, Sport.cz

Společnost Automotodrom Brno se i nadále dožaduje 50 milionů korun od spolku, který pořádal v Brně motocyklovou Grand Prix a který se nyní nachází v insolvenci.

Z dokumentů zveřejněných v insolvenčním řízení ČTK zjistila, že Automotodrom podal žalobu na určení pravosti nevykonatelných pohledávek v celkové výši přesahující 50 milionů korun.

Žaloba směřuje na insolvenčního správce, který firmě u soudu v přezkumném řízení tyto pohledávky popřel.

Vyjádření Automotodromu i zástupců spolku, který založilo město a kraj, ČTK zjišťuje.

"Společnost Automotodrom Brno na základě smluv uzavřených se Spolkem pro GP ČR Brno nadále považuje své pohledávky vůči tomuto subjektu za relevantní. Prostřednictvím našeho právního zástupce jsme proto podali incidenční žalobu na určení pravosti pohledávek," uvedl mluvčí Automotodromu Petr Boháč ve vyjádření pro ČTK.

Primátorku Brna Markétu Vaňkovou (ODS) krok nepřekvapil. "Podání žaloby na určení pravosti nevykonatelných pohledávek jsme samozřejmě očekávali. Jedná se v takových případech o standardní procesní krok," sdělila Vaňková.

Dodala, že město uvítalo krok insolvenčního správce, který ve shodě s městem popřel obě pohledávky.

Na podání žaloby upozornila Mladá fronta Dnes. Pohledávky popřel správce i spolek. Týkají se opravy dráhy z předchozích let a pronájmu dráhy za letošek, kdy se závody poprvé po dlouhé době nekonaly.

Insolvenční správce Jan Langmeier k popření pohledávek uvedl, že jsou buď promlčené nebo nerealizované a že má za to, že smlouva k mistrovství v roce 2021 zanikla, protože spolek skončil v konkurzu. Naopak dvě pohledávky týkající se lístků, jednu na víc než půl milionu a druhou zhruba na 600 000 korun, Automotodromu uznal.

S pohledávkami se přihlásilo celkem 37 věřitelů. Jednu podala promotérská společnost Dorna, které má spolek zaplatit 27 milionů korun za zalistovací poplatek na zisk licence na loňské závody.

Další pohledávky má například stát v souvislosti se zdravotními pojišťovnami, sociálním zabezpečením, ale také zaměstnanci spolku, kteří nedostávali výplaty, nebo někteří koncoví uživatelé, kteří nedostali zpět peníze za lístky.

Většinu peněz za lístky už vrátilo Turistické informační centrum města Brna.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Škodovka začala v Mladé Boleslavi s výrobu modernizovaného modelu Octavia.

Automobilka Škoda Auto začala v hlavním mladoboleslavském závodě s produkcí modernizovaného modelu Octavia. Model je vybavený umělou inteligencí, má novou generaci Matrix-LED světel a řidičům nabízí pokročilé asistenční systémy. Více»

Bydlení Domeq získalo jako první rez. budova v ČR certifikaci WELL Platinum.

Nejvyšší úrovní prestižní certifikace WELL zaměřené na zdravé bydlení se může pochlubit brněnský rezidenční projekt Domeq od developera CTP. Více»

Topná sezona je nejteplejší za více než 60 let.

Spotřeba tepla byla o 15 % nižší. Více»

Při nových vykopávkách v Pompejích byly objeveny udivující umělecké fresky.

Archeologové našli ve starověkých Pompejích impozantní banketní sál s černými stěnami a mytologickými motivy z trojské války. Více»

Vila Preciosa se stala kulturní památkou.

Karlovarská Vila Preciosa, která je součástí honosné vilové kolonie označované jako Westend, je památkově chráněná. Jde o druhou vyhlášenou kulturní památku v Karlovarském kraji v tomto roce. Více»

Všechny články a aktuality »»