Provozuje:
Juris Real Estate

Asociace nákupních center doufá v uzavření pouze na pár dní.

Asociace nákupních center doufá v to, že uzavření, které podle dnešního rozhodnutí vlády nastane od neděle 27. prosince, bude jen na pár dní. Povánoční výprodeje totiž tvoří důležitou část příjmů mnoha obchodníků.

Asociace nákupních center doufá v uzavření pouze na pár dní.

autor. JURIS REAL, ČTK

Asociace nákupních center doufá v to, že uzavření, které podle dnešního rozhodnutí vlády nastane od neděle 27. prosince, bude jen na pár dní. Povánoční výprodeje totiž tvoří důležitou část příjmů mnoha obchodníků.

ČTK to včera sdělil předseda českého výboru asociace Jan Kubíček. V České republice začne od neděle platit nejpřísnější stupeň protiepidemického systému (PES). Fungovat budou moci jen obchody se základními potřebami, jako jsou potraviny, lékárny, drogerie, optiky, galanterie nebo květinářství. Supermarkety a hypermarkety nebudou smět nabízet zbytný sortiment jako elektroniku, hračky nebo oděvy.

"Opětovné uzavření nás samozřejmě nepotěšilo. Nákupní centra jsou z pohledu dostupných dat bezpečná a k přenosu viru v nich nedochází," sdělil Kubíček.

Povánoční výprodeje jsou podle něj pro obchodníky důležité nejen kvůli tržbám, ale je třeba také postupně místo zimního zboží navážet jarní kolekce. "Pomyslným světlem na konci tunelu tak pro nás zůstává rychlá vakcinace a návrat k normálnímu režimu," dodal.

Slevové akce podle informací ČTK v obchodních centrech někteří prodejci už zahájili. Největší vlna ale vždy nastává po svátcích, kdy chtějí lidé využít hotovost, kterou dostali pod stromeček nebo dárkové poukazy. Výprodeje začaly např. v pražském obchodním centru Galerie Harfa.

Jeho výkonný ředitel Pavel Hradec uvedl, že v případě uzavření obchodů v lednu, se doprodeje přesunou na další měsíce. V těch už ale lidé přemýšlejí nad jarní sezonou a prodat zimní zboží je výrazně složitější.

Výrazné slevy spustil také Freeport Fashion Outlet v Hatích u Znojma. Zboží se bude dále zlevňovat, ale podle ředitele Freeportu Jana Procházky už nyní často slevy dosahovaly hodnot, které běžně nastávají až po Vánocích.

"Obecně koncept outletu není tolik závislý na sezoně, a to ani na vánoční. Problém pro nás spíše představuje každý den, kdy nemáme otevřeno," uvedl.

V České republice platí kvůli pandemii koronaviru od 5. října nouzový stav. Vláda včera schválila jeho prodloužení do 22. ledna.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NHL plánuje stěhování klubu Arizona Coyotes do Salt Lake City

Rada guvernérů NHL jednohlasně schválila prodej klubu Arizona Coyotes a jeho přesun do Salt Lake City. Více»

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

Všechny články a aktuality »»