Provozuje:
Juris Real Estate

Africká velmoc a země na Sinaji staví nový Suezský průplav.

Slibuje si totiž příliv investic i milion pracovních míst.

Africká velmoc a země na Sinaji staví nový Suezský průplav.

autor. JURIS REAL

Slibuje si totiž příliv investic i milion pracovních míst.

Suezský průplav je pro Egypt klíčovým zdrojem deviz. Jeho kapacita je ale nedostačující, lodě na vpuštění čekají 11 hodin.

Egyptská armáda jej proto rozšíří o další kanál a plochu pro zahraniční investice. Prezident slíbil dokončení do roka, to ale není příliš reálné.

Strategickou přepravní trasu spojující Evropu s Asií, Suezský průplav, čeká vůbec první výrazná expanze v její 145leté historii. Egyptská armáda zahájila svůj nejambicióznější ekonomický projekt, na jehož konci má být průplav rozšířen o další kanál a obklopen navíc volnou zónou pro zahraniční investice všeho druhu, od průmyslu až po nemocnice či školy. Suez, který byl postaven v 19. století a dlouho ho ovládali Britové a Francouzi, je pro zemi klíčovým zdrojem deviz.

Nápor velkých lodí však zvládá stále hůře. Plují většinou jen v jednom směru a průměrná čekací doba na vpuštění je 11 hodin.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»