Provozuje:
Juris Real Estate

AEW Europe nakupuje za čtyři miliardy korun projekt od Panattoni.

Společnost AEW Europe oznámila, že prostřednictvím svého fondu LOGISTIS odkoupila od Panattoni Europe logistický park v Praze o pronajímatelné ploše 255 000 metrů čtverečních za částku 150 milionů eur, tedy přes čtyři miliardy korun.

AEW Europe nakupuje za čtyři miliardy korun projekt od Panattoni.

autor. JURIS REAL

Společnost AEW Europe oznámila, že prostřednictvím svého fondu LOGISTIS odkoupila od Panattoni Europe logistický park v Praze o pronajímatelné ploše 255 000 metrů čtverečních za částku 150 milionů eur, tedy přes čtyři miliardy korun.

Park se nachází poblíž Letiště Václava Havla na rychlostní komunikaci R6 a v blízkosti pražského okruhu. Součástí parku je i samostatně stojící hala o rozloze 125 000 metrů čtverečních, která je v současné době ve výstavbě a je plně předpronajatá společnosti Amazon. Dokončení haly plánuje developer Panattoni Europe na léto 2015, od kdy bude společnosti Amazon sloužit jako její distribuční centrum v rámci jejího systému European Fulfilment Network. Hala bude maximálně šetrná vůči životnímu prostředí a bude příslušně ohodnocena certifikátem BREEAM na úrovni velmi dobrý. Zbývajících 130 000 metrů čtverečních ploch tvoří celkem sedm budov nabízejících prvotřídní logistické prostory. Čtyři z nich o celkové rozloze 102 000 metrů čtverečních jsou uzpůsobené pro více nájemníků, zbylé budou budované přímo do vlastnictví jejich uživatelů. Transakce je první akvizicí fondu LOGISTIS v České republice a navazuje na nedávné navýšení kapitálu, při kterém AEW Europe získala do svého fondu 834 milionů eur, tedy asi 23 miliard korun. LOGISTIS se při svém růstu zaměřuje na spolupráci s místními developery s cílem vybudovat portfolio prvotřídních logistických parků v předních lokalitách napříč hlavními logistickými centry kontinentální Evropy.

Remy Vertupier, Fund Manager AEW Europe LOGISTIS, říká: „Toto je bez pochyb jedna z nejatraktivnějších logistických investic, které se za posledních 12 měsíců objevily na trhu ve střední Evropě. Nabízí vynikající možnosti pronájmu a současně díky ní okamžitě získáme silnou pozici na trhu, kterou chceme dále posilovat v souladu s růstovou strategií fondu.“ Pavel Sovička, generální ředitel Panattoni Europe Czech Republic říká: „Těší nás, že na tomto projektu spolupracujeme s globálními hráči, jakými jsou AEW Europe a Amazon. Budova, kterou zde připravujeme, bude největším samostatně stojícím průmyslovým objektem, který byl kdy v České republice po roce 1989 postaven. Kontrakt je výsledem dlouhodobé spolupráce našich společností. Jsme potěšeni tím, že vedle výstavby parku nám AEW svěřila jeho správu.“

AEW Europe a Panattoni Europe využily při přípravě kontraktu poradenských služeb globálních advokátních kanceláří Dentons a Havel, Holásek Partners. AEW Europe byla jednou z prvních nemovitostních investičních společností, která začala v roce 1999 nabízet specializovaný logistický fond. Od té doby se portfolio LOGISTIS rozrostlo na 1,4 milionu metrů čtverečních prvotřídních logistických ploch ve Francii, Itálii, Španělsku, Belgii a Německu.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NHL plánuje stěhování klubu Arizona Coyotes do Salt Lake City

Rada guvernérů NHL jednohlasně schválila prodej klubu Arizona Coyotes a jeho přesun do Salt Lake City. Více»

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

Všechny články a aktuality »»